Golonka w maggi

4.5 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 2 godz. 35 min

To mój ulubiony przepis na golonkę. Potrawa jest sycąca i tania.

  • 2 godz. 35 min

Składniki:

  • 2 golonki wieprzowe
    3 cebule
    4 łyżki cukru
    4 łyżki wódki
    1/2 szkl. maggi
    4 plasterki imbiru (lub 2 łyżki mielonego)
    2 łyżki smalcu
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Golonka

Golonka w maggi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Golonki myjemy i osuszamy. Nacinamy skórę po bokach. Zalewamy 2 litrami
    wody i gotujemy 30 minut na małym ogniu (po 15 minutachzbieramy szumowiny). 2/3 wywaru odlewamy.
  • 2. Cebule obieramy i kroimy w dużą kostkę. Do golonek dodajemy cebulę, cukier, imbir oraz smalec. Wlewamy maggi i wódkę. Gotujemy pod przykryciem ok.2 godzin na bardzo małym ogniu. Co pół godziny golonki obracamy.

    Golonki podajemy z warzywami lub kapustą i ryżem. Z pozostałego wywaru można zrobić galaretę lub wykorzystać jako bazę na zupę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Golonki Imbir Maggi

Notka redakcyjna

PP_01-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować