REKLAMA

Kiszona Kapusta z Golonką

wyświetlono: 3390 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Jest to inaczej kwaśnica na golonce, coś dla wielbicieli golonki

opublikowany: 30.06.2012
Udostępnij Pinterest
  • dla 6 osób
  • 4 godz.
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg kiszonej kapusty najlepiej swojskiej
    1 duża marchewka
    1 golonka
    ok. 50 dag żeberek
    2,5 litra wody
    1,5 łyżki jarzynki natur
    szczypta cukru
Ocena:

(średnia 4.5 z 152 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • golonka w kiszonej kapuście 1. Kapustę kiszoną przepłukać, pokroić drobniej, włożyć do garnka
    dodać marchewkę startą na grubych oczkach, golonkę i żeberka wieprzowe. Zalać wodą, zagotować, zebrać szumowiny i zmniejszyć ogień, dodać jarzynkę, trochę cukru i gotować do miękkości mięsa.
    Oddzielnie ugotować ziemniaki, z dodatkiem mleka i małej ilości masełka, będą smaczniejsze i jednocześnie masło sprawi, że ziemniaki nam nie wykipią w czasie gotowania.
    Rada:
    Aby kapusta kiszona nie była gorzka po ugotowaniu, wystarczy ją tylko gotować bez przykrycia, wtedy ulotnią się z niej olejki eteryczne i nie będzie gorzkawa
    Golonkę miękką wyjąć, przyprawić i zapiec na rumiano, ale taka wprost z kapusty też jest bardzo smaczna.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Beata12 944684_673765892771237_7676383164500564981_n

Kapusta kiszona

Czas na kiszenie kapusty

kategoria: Przetwory kapusta kiszona opublikowany: 22.11.2015 | wyświetlono: 2091 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: izabelka

Próżona kapusta kiszona

Pieczona kapusta kiszona najlepiej smakuje z kopytkami i sosem mięsnym

kategoria: kopytka kapusta kiszona sos mięsny Dodatki opublikowany: 28.01.2018 | wyświetlono: 2452 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE