Golonka w kapuście podlewana piwem

4.42 (193 ocen)

mięsko które podbije serce mężczyzny :)

Składniki:

  • 2 golonki przednie
    50-60 dkg kapusty kiszonej
    2 cebule
    kilka ziaren pieprzu,ziela angielskiego
    2 listki laurowe
    vegetta,sól i pieprz mielony
    1,5 centymetrowy plasterek smalcu
    piwo jasne
Wystaw ocenę:

4.42 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Golonka w kapuście podlewana piwem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Golonki wymyć,osuszyć i natrzeć solą i pieprzem .
    Obsmażyć na smalcu ze wszystkich stron na rumiano.
    W naczyniu żaroodpornym ułożyć pokrojoną kapuste kiszoną dodać wszystkie przyprawy lekko wymieszać.
    Ułożyć na kapuście golonki i polać około połowa piwa.
    Przykryć szczelnie i piec w piekarniku nagrzanym do 180 st przez około 2-3 godzinki do miękkości. W trakcie pieczenia podlewać piwem i lekko mieszać kapustę.
    Po upieczeniu podawać gorące z dodatkiem chrzanu i musztardy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować