Golonka po poznańsku

4.5 (142 ocen)

  • 2 godz. 20 min

Bardzo lubię ją jeść, jest naprawdę smaczna.

  • 2 godz. 20 min

Składniki:

  • 2 golonki wieprzowe
    50 dag kapusty kiszonej
    3 duże jabłka
    2 łyżki smalcu
    2 cebule
    4 ziarna jałowca, liście
    2 łyżki majeranku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Golonka po poznańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Golonkę natrzeć przyprawami i podlać wodą .
    Piec ją w przyprawach 1,5 godziny w 190°C .
    Na smalcu zeszklić cebulę, dodać kapustę 1/3 szkl. wody i dusić 30 minut.
    Pod koniec dodać pokrojone jabłka.
  • 2. Kapustę wyjąć na głęboki półmisek. Na wierzch położyć opieczoną golonkę,
    podawać ze smażonymi ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować