Golonka po Bawarsku

4.5 (147 ocen)

  • 10 min

przepis dostałam od babci

  • 10 min

Składniki:

  • golonka tylnia, ziele angielskie,liść laurowy,2 kostki mięsne lub bulionetki pieczeniowe,przyprawa do golonki,piwo
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Golonka po bawarsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • golonka po Bawarsku 1. golonke myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.Wsadzamy do dośc dużego garnka zalewamy wodą gotujemy na średnim ogniu ok 3 godz,dodajemy liść laurowy i ziele angielskie po pół godz dodajemy kostke mięsną lub bulionetke pieczeniowa. Po upływie trzech godz sprawdzamy skórę widelcem jeżeli odchodzi,golonke przekładamy na blache do pieczenia przyprawiamy przyprawą do golonki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st przez 30 min co jakiś czas przewracając i podlewajac piwem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować