Golonka indycza w sosie.

4.5 (167 ocen)

Smaczny, a bardzo prosty w przygotowaniu obiad.

Składniki:

  • 2szt. golonki z indyka
    sól
    pieprz
    ostra papryka
    majeranek
    2 łyżki mąki pszennej
    woda
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Golonka indycza w sosie. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sos 1. Mięso posypuję przyprawami: solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Kładę na rozgrzany olej i podsmażam. Gdy się dobrze zarumieni podlewam wodą i duszę pod przykryciem do miękkości (ok 1,5 godziny). Gdy mięso jest dobre wyciągam je, a sos zaciągam wodą z mąką. Na 2 łyżki mąki 1/2 lub 3/4 szkl. wody. Zagotowuję i polewam nim ziemniaki. Smacznego :)
    ps. Najwięcej kalorii ma skórka. Chcąc zjeść nisko kalorycznie nie zjadamy jej i nie jemy sosu ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować