Czosnek niedźwiedzi to jeszcze mało u nas rozpowszechniona roślina. Wszystkich namawiam do zastosowania go w swojej kuchni nie tylko ze względu na jego walory smakowe, ale także lecznicze.
Składniki:
2 golonki z indyka,
2 czubate łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego,
przyprawa do drobiu,
sól morska,
pieprz,
magii,
oliwa z oliwek
Golonka indycza w czosnku niedźwiedzim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i porządnie natrzeć przyprawami. Wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny. Po tym czasie golonki przełożyć do żaroodpornego naczynia z pokrywą, polać oliwą. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec pod przykryciem przez około półtorej godziny ( mięso ma się pięknie zrumienić).
Komentarze