Golonka indycza w czosnku niedźwiedzim

0 (0 ocen)

Czosnek niedźwiedzi to jeszcze mało u nas rozpowszechniona roślina. Wszystkich namawiam do zastosowania go w swojej kuchni nie tylko ze względu na jego walory smakowe, ale także lecznicze.

Składniki:

  • 2 golonki z indyka,
    2 czubate łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego,
    przyprawa do drobiu,
    sól morska,
    pieprz,
    magii,
    oliwa z oliwek

Golonka indycza w czosnku niedźwiedzim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i porządnie natrzeć przyprawami. Wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny. Po tym czasie golonki przełożyć do żaroodpornego naczynia z pokrywą, polać oliwą. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec pod przykryciem przez około półtorej godziny ( mięso ma się pięknie zrumienić).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy