Golonka do chlebka

0 (0 ocen)

  • 10 min

Doskonała na kanapki.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 duze golonki
    2 liście laurowe
    7 ziaren ziela angielskiego
    10 ziaren pieprzu
    2łyżki soli
    1 czubata łyżka vegety
    1 łyżka czosnku granulowanego
    1 łyżka majeranku
    ostra lub słodka papryka

Golonka do chlebka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wsypujemy wszystkie przyprawy,wkładamy golonki,zalewamy wodą,ma byc tyle żeby golonki były zakryte.Gotujemy golonkido miękkości.
    Gorace golonki,wyjac i przestydzić chwilę.Wyjąć kości.
    Czyste mieso doprawić papryką,ewentualnie dodać jeszcze czosnek granulowany.
    Rozłozyć 2 duże kawałki folii spożywczej,wyłozyc mięso,zwinac ciasno formując roladę.Następnie obwinąć kilka razy ścisło folią żeby sie trzymało.
    Wsadzić na noc do lodówki

Porady

W taki sam sposób można zrobic roladę z kurczaka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy