REKLAMA

Golonka wieprzowe

wyświetlono: 604 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Soczyste golonka wieprzowe gotowane w wywarze warzywnym z dodatkiem jasnego piwa,upieczone na złocisty kolor w piekarniku będą idealną przystawką na przyjęcie,podawać z szklanką jasnego piwa.

opublikowany: 17.01.2017
Udostępnij Pinterest
  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1-2 golonki
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 cebula
    1 mały seler
    1/2 l piwa
    1 liść laurowy
    3 ziarna ziela angielskiego
    1 łyżka soli

    Panierka:
    1 łyżka suszonego koperku
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki przyprawy Delikat
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Jak zrobić Golonka wieprzowe?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno garnka wyłożyć warzywami,zalać wrzącą wodą. Ułożyć oczyszczone golonka.Dodać przyprawy. Gotować pod przykryciem do miękkości na wolnym ogniu. Pod koniec gotowania dodać piwo i jeszcze dusić pod przykryciem 20 minut.
  • 2. Golonkę wyjąć z wywaru, posypać przyprawami i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok.15 minut do zarumienienia skórki.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Ilona61088 IMG_2756

Golonka w miodowo-piwnej marynacie

Golonka w marynacie piwno- miodowej zasmakuje nie tylko mężczyznom ;)

kategoria: Dania główne golonka piwa opublikowany: 18.01.2018 | wyświetlono: 973 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: wiesiołek IMG_20220615_172749 (3)

Golonka pieczona

Przysmak prawdziwego mięsożercy :)

kategoria: Dania główne golonka piwa opublikowany: 22.03.2014 | wyświetlono: 4076 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE