Golonka

  • wyświetlono: 572 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Po prostu super golonka na każdą okazję.

  • 2 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

Golonka 2 sztuki tylnie
Woda 1 litr
Marchewka 1 (mała)
Pietruszka 1 (mała)
Seler 1/4 szt
Cebula 1 sztuka
Liść laurowy 3 szt
Ziele angielskie 6 szt
Sól 1 łyżka
Czosnek 2 ząbki
Pieprz cayenne 1/4 łyżeczki
Musztarda 2 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

Golonka

  • 1. Gotuję 1 litr wody wraz z solą, liściem laurowym i zielem angielskim. Następnie dodaję warzywa pokrojone i gotuję ok 30 minut. Gdy przestygnie dodaję czosnek przeciśnięty i pieprz cayenne . Do zimnej marynaty wkładam golonki i chowam do lodówki na 3-4 dni. Golonki osuszam i smaruje musztardą, następnie obsmarzam z każdej strony. Przekładam do garnka i zalewam pozostałą marynatą, gotuje 2.5-3 godziny. Ugotowane golonki zapiekam chwilę w piekarniku. Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

golonkagotowaniepieczenia

Komentarze

Podobne przepisy

pikantna golonka bez skóry

Dodane przez: klementynka

pikantna golonka bez skóry

Mój mąż lubi kawał porządnego mięsa,...

gotowe

Dodane przez: ziutula

golonki indycze z szybkowara

golonki można podać z ziemniakami...

image-0cd1qxl

Dodane przez: wiesiołek

Golonka pieczona

Przysmak prawdziwego mięsożercy...

golonka pieczona

Dodane przez: ula243

Golonka pieczona

Nastepna golonka dla mojego meza.Tym...

Zapiekana golonka

Dodane przez: 23ewelina

Zapiekana golonka

Danie jest delikatne,golonka nie...

Golonka.

Dodane przez: Di bloguje

Najłatwiejsza golonka gotowana i pieczona

Przy okazji gotowania nóżek na...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE