Gołąbkowa zapiekanka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Gołąbki trochę w innej postaci . Wersja dla zabieganych czy dla leniwych : )

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 główki białej kapusty
    2 woreczki ryżu
    1,5 kg mięsa mielonego łopatki wieprzowej
    1 słoiczek koncentratu pomidorowego
    Vegeta,pieprz, majeranek
    Olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki Zapiekanki

Gołąbkowa zapiekanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gołąbkowa zapiekanka 1. Kapustę obieram, kroję na pół. Jedną połówkę szatkuje . Dwa woreczki ryżu gotuję według instrukcji (o 5 min krócej niż ) na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiam do wystygnięcia .
    Kapustę, mięsko i ryż wkładam do misy , przyprawiam Vegetą, pieprzem i majerankiem i dokładnie wszystko mieszam .
    Blachę pokrywam papierem do pieczenia, następnie smaruje olejem.
    Farsz wykladam na blachę i piekę w 180 stp ok 30 min .
    Po upływie czasu wyciągam i na sam wierzch nakładam koncentrat pomidorowy i zapiekam jeszcze 10-15 min :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta biała Mięso Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować