Zupa gołąbkowa

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Jeśli lubisz gołąbki to z pewnością polubisz i gołąbkową ...

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 25 dag mięsa mielonego
    2 marchewki
    por
    cebula
    pół główki kapusty białej
    ząbek czosnku
    ok 2,5 l bulionu
    4,5 łyżki ryżu
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 liście laurowe
    3 ziarna ziela angielskiego
    2 ziarna pieprzu
    1 łyżka słodkiej papryki
    sól
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa gołąbkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.
  • 2. Dodać mięso mielone, podsmażyć.
  • 3. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, dodać do cebuli i mięsa.
  • 4. Marchewki obrać, zetrzeć na grubych oczkach.
  • 5. Wszystkie składniki przełożyć do większego garnka, dodać marchewkę.
  • 6. Następnie dodać jasną część pora pokrojoną w krążki oraz poszatkowaną kapustę.
  • 7. Wszystko podlewamy wodą i dusimy namałym ogniu.
  • 8. Następnie dodać ziele angielskie, liście laurowe, pieprz, koncentrat, paprykę i zalać bulionem.
  • 9. Gotować ok 20 min.
  • 10. Po tym czasie dodać ryż i gotować do miękkości.
  • 11. Doprawić solą.

Porady

Można zagęścić mąką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować