Gołąbki ze szpinakiem i twarogiem pod beszamelem.

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Gołąbki z takim nietypowym farszem okazały się dla mojej rodzinki strzałem w 10. Szpinak od dziś będzie częściej gościł w mojej kuchni.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 4 liście białej kapusty
    1 opakowanie szpinaku rozdrobnionego Hortex
    250 g sera twarogowego chudego
    czarny pieprz do smaku
    sól morska do smaku


    Dodatkowo:

    1 op. sosu beszamelowego
    100 g żółtego sera.

Gołąbki ze szpinakiem i twarogiem pod beszamelem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gołąbki ze szpinakiem i twarogiem pod beszamelem. 1. Liście z kapusty zaparzamy we wrzątku ,odcinamy twarde łyko.
    Szpinak mieszamy z serem twarogowym.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Mieszamy.
    Na liście nakładamy po porcji farszu. Zawijamy tj. zwykłe gołąbki.
    Układamy w naczyniu żaroodpornym.
  • Gołąbki ze szpinakiem i twarogiem pod beszamelem. 2. Zalewamy przygotowanym wg przepisu na opakowaniu sosem beszamelowym i posypujemy startym serem.
    Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekamy 1 godzinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy