Gołąbki z warzywnym nadzieniem i z czarną komosą w sosie z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Komosę i soczewice ugotować według przepisu na opakowaniu. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę posiekać w kostkę. Czosnek zmiażdżyć i posiekać.
Rozgrzać w rondlu oliwę i udusić marchew z cebulą i czosnkiem, doprawić solą i pieprzem dodać pod koniec zioła. Wymieszać z ugotowaną komosą i dwiema soczewicami.
Zblanszowane liście kapusty nadziewać farszem i zwinąć.
Układać w rondlu, podlać lekko np. bulionem. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować ok 20 minut.
Koncentrat włożyć do garnka, dodać przyprawy, posiekane suszone pomidory. Wymieszać. Zalać nim podgotowane gołąbki. Gotować jeszcze 10 minut. Na koniec posypać natką pietruszki.
Komentarze