Gołąbki z ryżem i mięsem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Wspaniała przystawka na każdą okazję.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 nieduża główka świeżej kapusty
    40 dag ryżu
    40 dag ugotowanego mięsa
    1 cebula
    tłuszcz
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gołąbki Przystawki Sos pomidorowy

Gołąbki z ryżem i mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Główkę kapusty sparzyć w osolonej wodzie z 2 łyżkami oliwy. Następnie usunąć głąb i rozłożyć liście, ścinając ich twarde części. Ryż ugotować na sypko. Mięso zmielić w maszynce. Cebulę pokroić i usmażyć. Wszystko razem wymieszać. Jeżeli masa jest za sucha można dolać trochę rosołu. Gołąbki ułożyć w rondlu, zalać rosołem i dusić.

Porady

Podawać z sosem pomidorowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Mięso Ryż Gotowe sosy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować