Gołąbki, gołąbeczki kto lubi ręka do góry dla chętnych przepis będzie pod podanym linkiem oraz wstawię filmik jak prawidłowo zawijać gołąbki aby farsz nie uciekał
Gołąbki z ryżem i kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na początek ugotować ryż razem z kaszą gryczaną i sparzyć kapustę, odstawić do ostygnięcia
2.Gdy już wszystko przestygło, mięso zmielić lub kupić gotowe mielone. Wszystko przełożyć do miski, dodać przyprawy i wymieszać na jednolitą masę
3.Z przygotowanego farszu i ostygniętych liści kapusty przygotować gołąbki najpierw z liści wycinać twardą część filmik znajduje się na moim kanale na YT pod nazwą kuchnia domowa agi
4.Przygotowane gołąbki zalać sosem pomidorowym dodając ziela i liście laurowe. Wstawić zagotować a następnie na wolnym ogniu gotować 2,5 godziny do miękkości wierzchniej kapusty
5.Gołąbki gotowe można podać z ulubionym pieczywem lub do ziemniaków
Komentarze