Gołąbki z pieczarkami zapiekane

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Uwielbiam gołąbki pod każdą postacią, w każdej wersji. Często zostaje mi jakieś ugotowane mięsko zbieram to , miele i wykorzystuje do gołąbków czy innych dań.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 główka kapusty młodej
    700 g gotowanego mięsa ( u mnie gotowane mięso z udek)
    1 szklanka ryżu
    3 jajka
    500 g pieczarek
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego
    Tłuszcz do smażenia
    Sól / pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki z pieczarkami zapiekane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gołąbki z pieczarkami zapiekane 1. Z kapusty wykroić ”głąb” dajemy do wody, żeby w całości przykryło cała kapustę solimy wodę i gotujemy kapustę systematycznie obgotowane liście kapusty ściągamy warstwowo.
    Zmielone mięso ugotowane wyrabiamy z ugotowanym ryżem al Dante. Pieczarki umyć i pokroić. Cebule kroimy drobno i dajemy na rozgrzany tłuszcz żeby delikatnie ją zeszklić następnie dodaje pokrojone pieczarki 2 łyżki wody duszę ok 10-15min. ( pilnując, żeby się nie przypaliły). Sięgnąć z ognia i ostudzić. Przestudzone dodać do mięsa mielonego oraz drobno posiekane ząbki czosnku. Następnie dajemy przyprawę do mięsa mielonego, sól i pieprz do smaku. Dodajemy jajka i wyrabiamy dokładnie farsz.
  • Gołąbki z pieczarkami zapiekane 2. Obgotowane liście faszerujemy mięsem mielonym zwijamy gołąbki i na mocno rozgrzanym tłuszczu zapiekam gołąbki z obydwu stron. I gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować