REKLAMA

Gołąbki z młodej białej kapusty

wyświetlono: 989 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 1

Gołąbki z farszem miesno - ryzowym z dodatkiem podsmażonych pieczarek to najlepsze danie dla mojej rodziny jak pojawi sie młoda biała kapusta;

opublikowany: 08.07.2015
Udostępnij Pinterest
  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 70 dkg miesa mielonego ,1 duża biała kapusta, 20 - 30 dkg pieczarek ,2 woreczki ryżu ugotowanego.,olej ,przyprawy jakie kto lubi według swojego uznania, jajko,
Ocena:

(średnia 5 z 188 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Z kapusty wycinam głąb a w miejsce wyciecia wlewam 1 łyżke dużą oleju ,gotuje , Po ugotowanu ściągam listki ile sie da i dalej gotuje aż do skończenia kapusty.Mielone łącze z ugotowanym ryżem dodaje pokrojone i usmażone pieczarki ,jajko oraz przyprawy ,mieszam dokładnie do połączenia składników.Z listków kapusty odcinam zgrubienia które sa i nakładam farsz .zwijam i wkładam do garnka i dusze pod przykryciem około 20 - 30 min , lub wkładam na blache i smaże w piekarnku lub podsmażam na patelni na oleju pod przykryciem .Sposobów jest dużo ,można robic i podawac jak kto lubi.Ja jeszcze gotowe gołąbki polewam keczupem.

Porady

Czasami mieszam ryż z kaszą sa też pyszne.Gdy kapusta już jest stara po wycieciu głąba i wlaniu oleju w miejsce wyciecia to listki same nam beda odchodzic .

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: anusia

GOŁĄBKI Z MŁODEJ KAPUSTY

Po prostu pyszne! Szybko znikają z talerza!

kategoria: Dania główne opublikowany: 24.06.2015 | wyświetlono: 1560 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: czarrna DSC_1590

Gołąbki z młodej kapusty

Obowiązkowa pozycja w wiosennym menu :)

kategoria: Dania główne gołąbki opublikowany: 22.05.2018 | wyświetlono: 1146 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE