Gołąbki z mięsem i kaszą gryczaną

4.5 (155 ocen)

Wystarczy zamienić jeden składnik i danie będzie miało inny charakter.Gołąbki z mięsem i kaszą to idealne pyszne połączenie.

Składniki:

  • Składniki :

    1 biała kapusta ,
    500g mięsa mielonego wieprzowego,
    100g ugotowanej kaszy gryczanej,
    1 cebula,
    świeży tymianek,
    olej do smażenia,
    bulion,
    jajko,
    sól,
    pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki z mięsem i kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście kapusty oczyść i parz we wrzątku przez kilka minut. Odcedź i pozostaw do ostygnięcia. Cebulę pokrój na kostkę i na gorącej patelni podsmaż. Mięso wrzuć do miski dodaj ostudzoną kaszę, cebulę, jajko, pieprz, sól i pokrojony tymianek. Połącz składniki w jednolitą masę. Nałóż mięsny farsz na liść kapusty i zwiń. Ułóż obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Zalej gołąbki bulionem i wstaw do nagrzanego piekarnika na 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować