Gołąbki z mięsem i grzybami

  • wyświetlono: 115 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Po prostu, takie z grzybami.

DSC_1166
  • 6 porcje
  • 120min
  • Łatwy

Składniki

1 główka kapusty włoskiej
500 g łopatki wieprzowej
1 pęczek natki pietruszki
300 g mrożonych borowików
250 g ryżu
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Gołąbki z mięsem i grzybami

  • Gołąbki z mięsem i grzybami1. Liście kapusty sparzamy we wrzątku.

    Ryż gotujemy al dente.

    Mięso mielimy z grzybami i natką.

    Ryż łączymy z mięsem i grzybami. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Farsz układamy a brzegu każdego liścia, ciasno zawijając.

    Układamy w brytfance, zalewamy niewielką ilością bulionu. Pieczemy pod przykryciem 90 min. w 180°C.

    Podajemy z ulubionym sosem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

grzybygołąbkiborowiki

Komentarze

Podobne przepisy

Gołąbki z mięsem i ryżem

Dodane przez: Goszka

Gołąbki z mięsem i ryżem

Najlepsze gołąbki z przepisu mojej...

gołąbki z pęczakiem

Dodane przez: bieniaszka

Gołąbki z pęczakiem i suszonymi grzybami

Gołąbki nie muszą być nudne ......

Gołąbki z kaszą i grzybami (wegetariańskie)

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami (wegetariańskie)

Kocham takie gołąbki z kaszą, zdecydowanie...

gołąbki

Dodane przez: agarybak76

Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami

Dotąd robiłam tylko tradycyjne...

Gołąbki z ryżem, kaszą i mięsem

Dodane przez: MagdalenaS

Gołąbki z ryżem, kaszą i mięsem

Nie wiem czy znajdzie się ktoś,...

Gołąbki z wołowiną i grzybami

Dodane przez: Mniam1

Gołąbki z wołowiną i grzybami

Gołąbki z kapusty włoskiej, a w...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE