Gołąbki z mięsem i grzybami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Po prostu, takie z grzybami.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 główka kapusty włoskiej
    500 g łopatki wieprzowej
    1 pęczek natki pietruszki
    300 g mrożonych borowików
    250 g ryżu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki z mięsem i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gołąbki z mięsem i grzybami 1. Liście kapusty sparzamy we wrzątku.

    Ryż gotujemy al dente.

    Mięso mielimy z grzybami i natką.

    Ryż łączymy z mięsem i grzybami. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Farsz układamy a brzegu każdego liścia, ciasno zawijając.

    Układamy w brytfance, zalewamy niewielką ilością bulionu. Pieczemy pod przykryciem 90 min. w 180°C.

    Podajemy z ulubionym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borowiki Grzyby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować