Gołąbki z kuskusem, mięsem i kolorową papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Kaszę kuskus przygotowujemy według przepisu na opakowaniu ,przykrywamy i pozostawiamy na około 15 min.
2.Cebulę kroimy drobno,podsmażamy .
3.Mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
4.Paprykę kroimy w kostkę
5.Wszystko z sobą łączymy i przyprawiamy do smaku.
Z kapusty wycinamy głąb,wkładamy do garnka zalewamy wodą z dodatkiem odrobiny soli,podczas gotowania oddzielamy liście kapusty i wykładamy na talerz .Z każdego liścia ścinamy gruby nerw
Na każdy liść nakładamy farsz i zwijamy.
Na dnie garnka układamy liście kapusty zapobiegnie nam to przypaleniu(ja zamiast liści daję folię aluminiową jest to jak dla mnie lepszy sposób)
układamy gołąbki,zalewamy wodą lub bulionem i dusimy do miękkości.
Komentarze