Gołąbki z kiszonej kapusty

  • wyświetlono: 1127 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszne gołąbki ,,oszukane''

  • 55min

Składniki

1 główka kiszonej kapusty
150 g cebuli
1 kg ugotowanych ziemniaków
2 łyżki smalcu
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Gołąbki z kiszonej kapusty

  • 1. Kapustę rozdzielić na pojedyncze liście. 4 wierzchnie liście odłożyć. Cebulę posiekać, udusić na smalcu, wymieszać z roztartymi ziemniakami, doprawić solą i pieprzem.
  • 2. Nakładać farsz na liście kapusty, ciasno zwijać.
  • 3. Ułożyć w garnku połowę odłożonych liści, na nich gołąbki, podlać gorącą,osoloną wodą, przykryć pozostałymi liśćmi i piec 45 minut w temperaturze 170 stopni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilsezonowe_przysmakiszkola_babci

Komentarze

Podobne przepisy

bigos z kiszonej kapusty

Dodane przez: bieniaszka

Bigos z kiszonej kapusty

Ile gospodyń tyle pomysłów na to...

image-16prux6

Dodane przez: agarybak76

Gołąbki z młodej kapusty

Najczęściej przygotowuję te tradycyjne,...

gotowe

Dodane przez: ziutula

szybkowar-żeberka z kapustą kiszoną

żeberka z kapustą z szybkowara...

gołąbki z kapusty włoskiej

Dodane przez: dusiowa

Gołąbki z kapusty włoskiej w sosie pomidorowym

nasze polskie gołąbki w trochę...

Łazanki z kiszoną kapustą

Dodane przez: AnetaJ

Łazanki z kiszoną kapustą

Łazanki można przyrządzać na wiele...

Krokiety z pieczarkami i kiszoną kapustą

Dodane przez: Cukiereczek

Krokiety z pieczarkami i kiszoną kapustą

Krokiety to obowiązkowa pozycja...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE