GOŁĄBKI Z KASZĄ ORKISZOWĄ W BIAŁYM SOSIE

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Jestem bardziej tradycjonalistką. Ale lubię zmiany. Ryż zastapiłamzdrową kaszą orkiszową, mieso wieprzowe indyczym, a zamiast sosu pomidorowego zrobiłam smietanowo koperkowy. Place lizać!

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • główka młodej kapusty
    600 g mięsa mielonego z indyka
    200 g kaszy orkiszowej
    sól , pieprz, ostra papryka
    liść laurowy
    ziele ang
    2 litry bulionu warzywnego
    sos:
    pęczek koperku
    szklanka śmietany 12%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Gołąbki z kaszą orkiszową w białym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *Kapustę parzymy, wycinamy głąb, odcinamy liście.
    *Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu w posolonej wodzie.
    * Do mięsa dodajemy wystudzoną kaszę, doprawiamy sola , pieprzem i papryką.Dobrze mieszamy.
    * Na każdy liść kapusty nakładamy porcję mięsa, zawijamy gołąbki. Układamy je w garnku.
    *Gołąbki zalewamy gorącym bulionem, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, gotujemy na wolnym ogniu ok 30 minut. Po tym czasie dodajemy posiekany koperek, wlewamy śmietankę. Gotujemy jeszcze ok 15 minut. - Jeśli będziemy przygotowywać nie z młodej kapusty, czas gotowania wydłużmy do ok 1 godz 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Kasza orkiszowa Koper Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować