Gołabki z kasza gryczaną w sosie carbonara

4.5 (170 ocen)

Do tej pory robiłam zawsze gołąbki tradycyjne, ale postanowiłam to zmienić. Te są moim pomysłem, smakowały całej rodzinie.

Składniki:

  • na 10 sztuk:
    Duża główka kapusty
    200 g kaszy gryczanej parzonej
    2 duże cebule
    biała papryka
    200 g mięsa mielonego
    sól, pieprz, czosnek granulowany, bazylia, tymianek
    2 opakowania fixu carbonara
    700 ml mleka lub 400 ml śmietany 30 %

Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki Carbonara

Gołabki z kasza gryczaną w sosie carbonara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę obgotowujemy.
  • 2. Kaszę gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy, odstawiamy na kwadrans aż napęcznieje.
    Cebulę kroimy w kostkę razem z mięsem podsmażamy na złoty kolor.
    Przekładamy do kaszy. Paprykę myjemy ścieramy na tartce, dodajemy. Doprawiamy do smaku.
  • 3. Z liści kapusty ścinamy trade końce. Nakładamy 2 duże łyżki farszu. Składamy w kopertę( można związać nitką spożywczą, żeby się nie rozpadały).
  • 4. Ułożyć ścisło w dużym garnku, zalać wodą, gotować ok 20 minut.
  • 5. Fix przygotować na mleku lub śmietance według opakowania. polać gołąbki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować