Babka rumowa

5 (145 ocen)

  • 30 min

babka która zawsze sie uda

  • 30 min

Składniki:

  • 1 margaryna
    1 szkl cukru
    5 jajek
    350 g mąki
    aromat rumowy
    2 łyżki kakao
    3 łyżki mleka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier waniliowy

Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Babka rumowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym dodając po jednym jajku i po trochu mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i mleko. Dodać aromat, utrzeć na jednolite ciasto . Ciasto rozdzielić na dwie części, do jednej dodać kakao i utrzeć jeszcze chwilę. Formę wysmarować tłuszczem i nakładać łyżką na przemian ciasto ciemne i jasne. Formą postukać by ciasto się wyrównało i wstawić do piekarnika na ok 1 godzinę w temp 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować