Gołąbki z kaszą gryczaną.i suszonymi warzywami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Bardzo lubimy gołąbki ale te to taka odskocznia od tradycyjnych wcale jak lubimy kaszę gryczaną

  • 2 godz.

Składniki:

  • 5-60 dkg mięsa mielonego
    20 dkg kaszy gryczanej
    5 dkg warzyw suszonych
    2 cebule
    sól,pieprz do smaku
    czosnek granulowany
    papryka czerwona wędzona
    2 jajka
    2 łyżki kaszy manny
    liście kapusty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki z kaszą gryczaną.i suszonymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Kaszę gryczaną razem z suszonymi warzywami gotujemy w osolonej wodzie około 10 minut odsączamy i studzimy.
    Cebulę kroimy w kostkę dusimy na maśle albo oleju
    Do mięsa mielonego dodajemy zimną kaszę z warzywami,uduszoną cebulę.
    Doprawiamy solą pieprzem papryką czosnkiem,wbijamy jajka dodajemy kaszę mannę wyrabiamy masę.
    Z kapusty wycinamy głąb wkładamy do wody i gotujemy aby liście można było łatwo zdjąć.
    Z kapusty zdejmujemy liście odcinamy lekko trochę nerwu nakładamy farsz zwijamy gołąbki.



    Można włożyć do garnka i gotujemy albo wkładamy do naczynia

    żaroodpornego wlewamy odrobinę wody i wkładamy na około godzinę do piekarnika.

    POLECAM!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować