Gołąbki z kaszą gryczaną.i suszonymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Kaszę gryczaną razem z suszonymi warzywami gotujemy w osolonej wodzie około 10 minut odsączamy i studzimy.
Cebulę kroimy w kostkę dusimy na maśle albo oleju
Do mięsa mielonego dodajemy zimną kaszę z warzywami,uduszoną cebulę.
Doprawiamy solą pieprzem papryką czosnkiem,wbijamy jajka dodajemy kaszę mannę wyrabiamy masę.
Z kapusty wycinamy głąb wkładamy do wody i gotujemy aby liście można było łatwo zdjąć.
Z kapusty zdejmujemy liście odcinamy lekko trochę nerwu nakładamy farsz zwijamy gołąbki.
Można włożyć do garnka i gotujemy albo wkładamy do naczynia
żaroodpornego wlewamy odrobinę wody i wkładamy na około godzinę do piekarnika.
Komentarze