PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874GOŁĄBKI Z KASZĄ GRYCZANĄ I GRZYBAMIhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/63/3e2c887d7e5073b8eddf3dbd179d96d12e7b3593.jpeg25601712http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/golabki-z-kasza-gryczana-i-grzybami-5
- kapusta włoska liscie: 8 sztuk
- suszone grzyby: 16 sztuk
- cebula: 4 sztuki
- kasza gryczana ugotowana: 5 szklanek
- jajka: 2 sztuki
- masło: 2 łyżki
- bulion warzywny: 4 szklanki
- natka pietruszki posiekana: 4 łyżki
- Liscie laurowe: 3 sztuki
- pieprz ziarnisty: 5 sztuk
- sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
Sposób przygotowania przepisu:
GOŁĄBKI Z KASZĄ GRYCZANĄ I GRZYBAMI
1.
Grzyby moczyć 2 godz. W małej ilości wody, gotować 20 min, ostudzić i posiekać. Zachować wywar. 3 cebule pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle. Dodać grzyby, kaszę, 5 łyżek wywaru z grzybów, dusić 5 min. Przestudzić. Do kaszy dodać natkę, jajka, sól i pieprz.
2.
Liście kapusty obgotować, ułożyć na nich farsz, zwinąć gołąbki. Ułożyć w garnku, zalać bulionem, dodać pozostałą pokrojoną cebulę, liście laurowe i ziarna pieprzu. Przykryć, gotować 20 min. Podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze