Gołąbki z gryczaną

0 (0 ocen)

  • 50 min

Pyszne danie robię je dla rodziny na Niedzielne obiady zawsze im smakują .

  • 50 min

Składniki:


  • *główka kapusty
    *szklanka kaszy gryczanej
    *jajko
    *25 dag pieczarek
    *cebula
    *ząbek czosnku
    *papryka
    *tymianek, sól,pieprz
    *olej
    *pół litra bulionu

Gołąbki z gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Kapustę sparz w wrzątku ostudź zdejmij liście wytnij nerw, kaszę gryczaną ugotuj alej rozgrzej na patelni podsmaż posiekaną cebulę z umytą pokrojoną drobniutko papryką dodaj pokrojone pieczarki poduś przypraw wymieszaj z kaszą dodaj lekko roztrzepane jajko na każdym liściu kapusty nałuż farsz zwiń formując goląbki dno garnka wyłóż liśćmi kapusty ułuż ciastno goląbki wlej bulion przykryj piecz ok.40-50 minut w temp 180stopni, na koniec ploać np. sosem zrobionym z opakowania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy