Gołąbki z gęsiną

4.51 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Są inne niż tradycyjne, bo gęsina nadaje im wyjątkowy smak.

Składniki:

  • ● główka kapusty
    ● ok. 60 dag mielonego mięsa z gęsi
    ● 20 dag ryżu
    ● jajko
    ● 3 ząbki czosnku
    ● sól, pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
    ● kostka rosołowa
    ● puszka pomidorów
    ● łyżka mąki
    ● łyżka śmietany
    ● posiekany koperek
Wystaw ocenę:

4.51 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki z gęsiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę sparzamy. Oddzielamy liście. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
  • 2. Mięso mieszamy z ryżem, dodajemy zmiażdżony czosnek i jajko. Doprawiamy. Zawijamy gołąbki.
  • 3. Dno garnka wykładamy liśćmi. Wkładamy gołąbki. Wlewamy 3 szkl. wody, wkruszamy kostkę i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i dodajemy pomidory. Po godzinie zagęszczamy sos mąką wymieszaną ze śmietaną i koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gęś

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować