Gołąbki wegetariańskie

4.5 (174 ocen)

  • 25 min

Na obiad jak znalazł

  • 25 min

Składniki:

  • 2 łyżki koncentrat pomidorowy,
    30 dkg soczewica,
    koperek suszony,
    2 saszetki ryż,
    sól i pieprz,
    1 szt głowka kapusty
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki wegetariańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyścić z nadpsutych liści, wyciąć głąba z kapusty.
    Zagotować wodę z solą, włożyć kapustę, gotować do miękkości liści.
    Kapustę wyjąć osączyć, zdjąć liście.
  • 2. Ryż w saszetkach ugotować we wrzącej i osolonej wodzie na sypko.
    Soczewicę wrzucić na osoloną i wrzącą wodę, ugotować.
    Wymieszać razem z ugotowanym ryżem, doprawić solą i pieprzem.
  • 3. Z liści kapusty usunąć nerwy, nakładać farsz, zwijać ciasno w rulony.
    Gołąbki podlać wodą rozmieszaną z koncentratem pomidorowym, dusić na wolnym ogniu do miękkości gołąbków.
    Gotowe gołąbki posypać suszonym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować