Gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Gołąbki podane z ziemniakami i sosem pomidorowym.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • gołąbki gotowane z wywarem 4 szt.
    ziemniaki 5 szt.
    mąka do zagęszczenia sosu
    przecier pomidorowy 150 ml
    śmietana 30% 2 łyżki
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gołąbki zagotowujemy z wywarem, po zagotowaniu wyjmujemy z garnczka. Z wywaru robimy sos,dodajemy przecier pomidorowy i śmietanę, doprawiamy do smaku. Gotujący wywar zagęszczamy mąką robiąc sos. Do gotowego sosu ponownie wkładamy gołąbki i gotujemy w sosie 2-3 minuty. W między czasie gotujemy ziemniaki. Gotowe gołąbki podajemy z ziemniakami, wszystko polewamy sosem.

    Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować