Gołąbki w sosie pomidorowym pikantne

4.5 (187 ocen)

  • 60 min

Sprawdzony przepis na danie obiadowe. Danie z m młodej kapusty. Smaczne w sam raz na letnią aurę. Wydajne

  • 60 min

Składniki:

  • 1 woreczek białego ryżu
    o,5 kg mielonego mięsa
    1/2 średniej młodej kapusty
    1 jajko
    4 łyżki bułki tartej
    papryka ostra w proszku
    słoik koncentratu pomidorowego 180 g
    cebula
    natka pietruszki
    śmietana 50g
    1łyżka mąki
    przyprawa uniwersalna
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki w sosie pomidorowym pikantne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gołąbki 1. Woreczek z ryżem gotujemy w osolonej wodzie. Odstawiamy do odsączenia. Kapustę kroimy w kostkę, wrzucamy do wrzątku, gotujemy ok 5 min. Odsączamy na sitku. Ugotowany ryż, kapustę oraz mięso mielone mieszamy dodając jajko oraz bułkę tartą. Doprawiamy 1łyżeczką papryki oraz przyprawy uniwersalnej. formujemy pulpety i smażymy na patelni
  • Gołąbek 2. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni na złoty kolor. Odstawiamy na talerz usmażoną cebulę. Śmietanę mieszamy z łyżką mąki i odstawiamy.
  • Gołąbki 3. Do głębokiej patelni wlewamy 3 szklanki zimnej wody. Doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy 2 łyżki przyprawy uniwersalnej. Wlewamy śmietanę z mąką, mieszamy. Dodajemy koncentrat pomidorowy oraz cebulę . Doprawiamy papryką i pieprzem oraz natką Mieszamy. Do wrzącego sosu wkładamy usmażone gołąbki. chwilę gotujemy. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować