Gołąbki w sosie pomidorowym pikantne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Woreczek z ryżem gotujemy w osolonej wodzie. Odstawiamy do odsączenia. Kapustę kroimy w kostkę, wrzucamy do wrzątku, gotujemy ok 5 min. Odsączamy na sitku. Ugotowany ryż, kapustę oraz mięso mielone mieszamy dodając jajko oraz bułkę tartą. Doprawiamy 1łyżeczką papryki oraz przyprawy uniwersalnej. formujemy pulpety i smażymy na patelni
2.Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni na złoty kolor. Odstawiamy na talerz usmażoną cebulę. Śmietanę mieszamy z łyżką mąki i odstawiamy.
3.Do głębokiej patelni wlewamy 3 szklanki zimnej wody. Doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy 2 łyżki przyprawy uniwersalnej. Wlewamy śmietanę z mąką, mieszamy. Dodajemy koncentrat pomidorowy oraz cebulę . Doprawiamy papryką i pieprzem oraz natką Mieszamy. Do wrzącego sosu wkładamy usmażone gołąbki. chwilę gotujemy. Gotowe.
Komentarze