Gołąbki w papryce z kurczakiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryz ugotowac na sypko.
Papryke dokladnie umyc i odciac konce z ogoniem, wydrazyc gniazda nasienne.
Mięso mielone z łopatki poddusic w malej ilosci oleju na patelni, dodac mieso mielone z kurczaka i chwilke dusic.
Osobno - cebule poszatkowac drobno, czosnek posiekac i razem pdmazyc na patelni. Dodać do miesa mielonego.
Mięso wymieszac z ryzem, przyprawic przyprawa do miesa mielonego.
Farszem napelnic papryki i ulozyc na natłuszczonej blaszce. Polac papryki leciutko olejem.
Piec w piekarniku 25 minut w temperaturze 180 c.
5 minut przed koncem pieczenia ułozyc na kazdej papryce kawałek sera zoltego wedzonego.
Po roztopieniu sera papryki wyciagnac z piekarnika i udekorowac natka zielonej pietruszki oraz pomidorem - potrawa lepiej smakuje i pachnie
Komentarze