Gołąbki w innej wersji z dodatkiem sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Całą kapustę wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy, tak żeby liście trochę zmiękły, obieramy liście.
Mięso wkładamy do miski, solimy.
2.Dodajemy 2 jajka.
3.Ser ścieramy na tarce o dużych oczach.
4.Marchew obieramy i również ścieramy na tarce o dużych oczach.
5.Do mięsa dodajemy ser starty i połowę startej marchwi.
6.Wsypujemy majeranek, dokładnie mieszamy.
7.8. Na każdy liść kapusty wykładamy masę mięsną i ciasno zawijamy w roladki.
9. Wlewamy trochę wody do brytfanki, zagotować.
Następnie układamy ciasno gołąbki, doprawiamy koperkiem i Vegetą, gotujemy pod przykryciem około 40 minut.
Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy .
Na koniec rozrabiamy mąkę z odrobiną wody i hartujemy sos.
Gołąbki gotowe.
Smacznego.
Komentarze