Gołąbki w Cannelloni

  • wyświetlono: 427 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Makaronowe rurki nadziewane farszem gołąbkowym z młodą kapustką.

Beata-O
  • 4 porcje
  • 45min
  • Średni

Składniki

• 1 opakowanie makaronu cannelloni
• ½ kg mięsa mielonego z łopatki
• 1/3 główki kapusty młodej
• 1 jajko
• Bazylia
• Sól
• ½ woreczka ryżu
• Cebula
• 1 koncentrat pomidorowy
• Sos paprykowy z torebki
• 15 dag sera żółtego

Sposób przygotowania przepisu:

Gołąbki w Cannelloni

  • mięso1. Mięso mielonego przekładamy do miski.
  • kapusta2. Cebulę kroimy w kostkę następnie prużymy na rozgrzanym oleju.
    Kapustę drobno kroimy i dokładamy do cebuli, podlewamy odrobiną wody i prużymy do miękkości, studzimy.
  • ryż3. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu jak ostygnie dodajemy do mięsa.
  • kapusta4. Kapustę dodajemy do mięsa.
  • jajko5. Wbijamy jajko.
  • przyprawy6. Przyprawiamy solą i wsypujemy bazylię.
  • rurki7. Wyrabiamy mięso i napełniamy farszem rurki makaronowe.
    Układamy w naczyniu żaroodpornym.
  • sos8. Rozrabiamy sos, do naczynia wsypujemy sos paprykowy i przekładamy koncentrat mieszamy z dodatkiem wody.
  • zapiekanka9. Sosem zalewamy makaron.
  • ser10. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach.
    Posypujemy zapiekankę.
  • zapiekanka11. Zapiekamy 40 minut w 180˚C.
    Danie gotowe.
    Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

cannelloni

Komentarze

Podobne przepisy

Cannelloni w sosie pomidorowym

Dodane przez: joanna30

Cannelloni w sosie pomidorowym

Pyszny i sycący obiad dla całej...

Cannelloni ze szpinakiem w sosie beszamelowym

Dodane przez: agatab

Cannelloni ze szpinakiem w sosie beszamelowym

Uwielbiam makarony w każdej postaci,...

Gołąbki w panierce

Dodane przez: Cukiereczek

Gołąbki w panierce

Kotlety, które smakują jak gołąbki....

Zapiekane cannelloni z cukinii w sosie beszamelowym

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Zapiekane cannelloni z cukinii w sosie beszamelowym

Wspaniałe danie utrzymane zdecydowanie...

cannelloni

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Cannelloni w sosie meksykańskim z pieczarkami

Rurki makaronowe nadziewane farszem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE