Gołąbki w cannelloni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso mielonego przekładamy do miski.
2.Cebulę kroimy w kostkę następnie prużymy na rozgrzanym oleju.
Kapustę drobno kroimy i dokładamy do cebuli, podlewamy odrobiną wody i prużymy do miękkości, studzimy.
3.Ryż gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu jak ostygnie dodajemy do mięsa.
4.Kapustę dodajemy do mięsa.
5.Wbijamy jajko.
6.Przyprawiamy solą i wsypujemy bazylię.
7.Wyrabiamy mięso i napełniamy farszem rurki makaronowe.
Układamy w naczyniu żaroodpornym.
8.Rozrabiamy sos, do naczynia wsypujemy sos paprykowy i przekładamy koncentrat mieszamy z dodatkiem wody.
9.Sosem zalewamy makaron.
10.Ser ścieramy na tarce o dużych oczach.
Posypujemy zapiekankę.
11.Zapiekamy 40 minut w 180˚C.
Danie gotowe.
Smacznego.
Komentarze