Gołąbki w Cannelloni

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Makaronowe rurki nadziewane farszem gołąbkowym z młodą kapustką.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 1 opakowanie makaronu cannelloni
    • ½ kg mięsa mielonego z łopatki
    • 1/3 główki kapusty młodej
    • 1 jajko
    • Bazylia
    • Sól
    • ½ woreczka ryżu
    • Cebula
    • 1 koncentrat pomidorowy
    • Sos paprykowy z torebki
    • 15 dag sera żółtego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Cannelloni

Gołąbki w cannelloni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso mielonego przekładamy do miski.
  • kapusta 2. Cebulę kroimy w kostkę następnie prużymy na rozgrzanym oleju.
    Kapustę drobno kroimy i dokładamy do cebuli, podlewamy odrobiną wody i prużymy do miękkości, studzimy.
  • ryż 3. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu jak ostygnie dodajemy do mięsa.
  • kapusta 4. Kapustę dodajemy do mięsa.
  • jajko 5. Wbijamy jajko.
  • przyprawy 6. Przyprawiamy solą i wsypujemy bazylię.
  • rurki 7. Wyrabiamy mięso i napełniamy farszem rurki makaronowe.
    Układamy w naczyniu żaroodpornym.
  • sos 8. Rozrabiamy sos, do naczynia wsypujemy sos paprykowy i przekładamy koncentrat mieszamy z dodatkiem wody.
  • zapiekanka 9. Sosem zalewamy makaron.
  • ser 10. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach.
    Posypujemy zapiekankę.
  • zapiekanka 11. Zapiekamy 40 minut w 180˚C.
    Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować