Gołąbki po cygański

4.5 (198 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Nowoczesne gołąbki, nie wymagają od nas zbyt wiele czasu. Już nie trzeba dokładnie zawijać mielonego w liść kapuchy i trzymać kciuki, aby nic nam się nie rozpadło :) Zrobienie nowatorskich gołąbków zajmuję nie wiele czasu a ich smak jest taki jak tych idealnych robionych przez nasze babcie

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
    1 mała główka kapusty włoskiej
    2 cebule
    1 jajko
    1 szklanka kaszki manny
    przyprawy: sól, pieprz, czosnek, 2 łyżki koncentratu
    sos pomidorowy 750 ml

Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Klops

Gołąbki po cygański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. . Mięso przekładamy do miski, dodajemy jajko i mieszamy
  • 2. Kapustę dokładnie płuczemy, bardzo drobno szatkujemy i wrzucamy do mięsa. Dokładnie mieszamy.
  • 3. Cebule obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do pozostałych składników.
  • Klopsiki 4. Dodajemy kaszkę mannę, przyprawy i całość dokładnie mieszamy.
  • Klopsiki 5. Formujemy klopsy, które następnie obtaczamy w mące i delikatnie obsmażamy z jednej i drugiej stronie
  • 6. Klopsy przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem pomidorowym
  • 7. Wkładamy do nagrzanego piekarnika ( 180C) na godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować