Gołąbki meksykańskie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Łatwy

Pyszne, rozpływające się w ustach mięso smakujące lepiej niż tradycyjne gołąbki.

  • 60 min
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    0,5 kg mielonego mięsa
    0,5 kg kapusty włoskiej
    2,5 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    4 jajka
    bułka + śmietana 12%
    3 łyżeczki majeranku
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej
    1 łyżeczka delikatu
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    6 łyżek kaszki manny
    6 łyżek ryżu

    Sos pomidorowy:
    4 szklanki wody (250ml)
    6 łyżeczek cukru
    2 łyżeczki soli
    6 łyżeczek przecieru pomidorowego
    1 łyżeczka masła
    zagęścić śmietaną rozrobioną z mąką

Gołąbki meksykańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    1. Mięso włożyć do miski, dodać wszystkie przyprawy, cebulę pokrojoną w kostkę, kapustę startą na tarce, bułkę rozrobioną w 3/4 szklanki śmietany oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
    2. Formować kulki i smażyć na oliwie.
    3. Zagotować sos pomidorowy i i wlać do garnka z mięsem, gotować przez godzinę na małym ogniu.

Komentarze

Podobne przepisy