Gołąbki meksykańskie

  • wyświetlono: 611 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszne, rozpływające się w ustach mięso smakujące lepiej niż tradycyjne gołąbki.

  • -14 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

Składniki:
0,5 kg mielonego mięsa
0,5 kg kapusty włoskiej
2,5 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu
4 jajka
bułka + śmietana 12%
3 łyżeczki majeranku
1/2 łyżeczki papryki słodkiej
1 łyżeczka delikatu
1 cebula
2 ząbki czosnku
6 łyżek kaszki manny
6 łyżek ryżu

Sos pomidorowy:
4 szklanki wody (250ml)
6 łyżeczek cukru
2 łyżeczki soli
6 łyżeczek przecieru pomidorowego
1 łyżeczka masła
zagęścić śmietaną rozrobioną z mąką

Sposób przygotowania przepisu:

Gołąbki meksykańskie

  • 1. Wykonanie:
    1. Mięso włożyć do miski, dodać wszystkie przyprawy, cebulę pokrojoną w kostkę, kapustę startą na tarce, bułkę rozrobioną w 3/4 szklanki śmietany oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
    2. Formować kulki i smażyć na oliwie.
    3. Zagotować sos pomidorowy i i wlać do garnka z mięsem, gotować przez godzinę na małym ogniu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kapustamięso mielonePomidory

Komentarze

Podobne przepisy

burito

Dodane przez: czekoladka

Burito meksykańskie

Pyszne, aczkolwiek dość kaloryczne...

siekane gołąbki

Dodane przez: beatkaa153

Siekane gołąbki

Gołąbki trochę inaczej.

image-24xrj42

Dodane przez: bozena58

Gołąbki

Jest wiele przepisów a mój jest...

image-1c10e30

Dodane przez: sylwin03

Gołąbki

gołabki

Gołąbki

Dodane przez: anka1988

Gołąbki

Moje ulubione danie, mogę je jeść...

Dodane przez: lwica353

Gołąbki

Pyszne gołąbki bez zawijania w...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE