Gołąbki meksykańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z główki kapusty zdejmujemy
kilka liści. Część
odkładamy, pozostałymi
wykładamy dno rondla.
Resztę kapusty drobno siekamy.
Wbijamy 2 jajka,
wsypujemy surowe kasze
i ryż. Dodajemy mięso. Mieszamy
i doprawiamy. Formujemy
nieduże gołąbki.
2.Gołąbki panierujemy
w reszcie rozkłóconych jajek
i bułce. Smażymy w głębokim
oleju, osączamy.
Układamy w rondlu.
3.Przecier pomidorowy
rozrabiamy z 3 szklankami
wody i połową polewamy
gołąbki. Przykrywamy liśćmi
kapusty. Układamy kolejną
warstwę gołąbków
i polewamy resztą sosu.
Przykrywamy kapustą. Zapiekamy
50 minut w temperaturze
160 ° C.
Komentarze