Gołąbki inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kostkę mięsną rozrobić w pół szklanki gorącej wody, ostudzić wlać do mięsa ,wymieszać i odstawić do lodówki.
2.Kapustę poszatkować, wrzucić do garnka dodać kostkę drobiową i vegetę zalać wodą i gotować aż będzie na wpół miękka. Gdy kapusta będzie gotowa odlać litr wody z gotowani do miski, resztę kapusty odlać na sito, wrzucić kapustę do garnka.
3.Cebulę pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać olej i wrzucić cebulkę, zarumienić. Zsunąć cebulkę na bok i podsmażać mięso partiami.
4.Podsmażoną część mięsa położyć na cebuli i smażyć kolejną partię.Ja dzielę na trzy części.miękka.
5.Przełożyć cebulę z mięsem do kapusty. Wlać 0,5 litra odlanego wcześniej bulionu, .dodać 3 łyżeczki koncentratu, wymieszać i gotować aż kapusta będzie
6.Doprawić solą i pieprzem do smaku.Podawać z ziemniaczkami. Życzę smacznego.
Porady
Najlepiej smakuje przygotowana pół godzinki przed podaniem, wtedy wszystkie smaki się przejdą.
Komentarze