Gołąbki inaczej

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Wszystkim bardzo smakuje.Ulubione danie teściowej więc musi byc smaczne

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • średnia kapusta
    1 kostka mięsna Winiary
    1 kostka drobiowa
    0,5 kg mięsa mielonego
    1 duża lub 2 mniejsze cebule
    koncentrat pomidorowy
    2 łyżki vegety
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kapusta 1. Kostkę mięsną rozrobić w pół szklanki gorącej wody, ostudzić wlać do mięsa ,wymieszać i odstawić do lodówki.
  • punkt 2 2. Kapustę poszatkować, wrzucić do garnka dodać kostkę drobiową i vegetę zalać wodą i gotować aż będzie na wpół miękka. Gdy kapusta będzie gotowa odlać litr wody z gotowani do miski, resztę kapusty odlać na sito, wrzucić kapustę do garnka.
  • punkt 3 3. Cebulę pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać olej i wrzucić cebulkę, zarumienić. Zsunąć cebulkę na bok i podsmażać mięso partiami.
  • punkt 4 4. Podsmażoną część mięsa położyć na cebuli i smażyć kolejną partię.Ja dzielę na trzy części.miękka.
  • punkt 5 5. Przełożyć cebulę z mięsem do kapusty. Wlać 0,5 litra odlanego wcześniej bulionu, .dodać 3 łyżeczki koncentratu, wymieszać i gotować aż kapusta będzie
  • punkt 6 6. Doprawić solą i pieprzem do smaku.Podawać z ziemniaczkami. Życzę smacznego.

Porady

Najlepiej smakuje przygotowana pół godzinki przed podaniem, wtedy wszystkie smaki się przejdą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować