Gołąbki bez zawijania

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Coś innego od klasycznych zawijanych gołąbków .

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 500gram mięsa mielonego z łopatki
    1mała główka białej kapusty
    1 torebka ryżu
    1 cebula
    sól i pieprz do smaku
    majeranek
    zielona pietruszka
    1 jajko

    sos;
    2litry bulionu warzywnego lub z rosołu
    5łyżek przecieru pomidorowego
    pieprz sól
    2 łyżeczki maki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki bez zawijania - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy kroimy w kostkę podsmażamy .
  • 2. kapustę szatkujemy gotujemy do miękkości .
  • 3. ryż też gotujemy .
  • 4. Mięso mielone dodajemy do miski do tego cebula oraz ryż ,kapustę, jajko wszystko dokładnie mieszamy przyprawiamy pieprzem , solą ,majerankiem .
    formujemy gołąbki smażymy z dwóch stron .
  • 5. Przygotowanię sosu .
    bulion zagotować dodać przecier pomidorowy oraz sól i pieprz oraz mąkę wymieszaną z odrobiną wody ponownie zagotować .
    przełożyć do tego gołąbki dusić na małym ogniu około 30 minut .
    podawać na ciepło z ziemniakami i sosem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować