Gołąbki bez zawijania

4.5 (143 ocen)

Łatwiejsza wersja tradycyjnych gołąbków.Chyba każdy je zna :-)

Składniki:

  • 400g mięsa mielonego
    400g startej kapusty białej
    1 cebula
    1 duży ząbek czosnku
    1 jajko
    1 łyżeczka soli
    0,5 łyżeczki pieprzu
    4 łyżki bułki tartej
    1 torebka ryżu

    Mąka krupczatka
    Kostka rosołowa
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki bez zawijania - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gołąbki 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie nieco krócej niż pisze na opakowaniu.
    Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na patelni.
    Wszystkie składniki (bez mąki) wymieszać.
    Z masy formować niewielkie kotleciki, gdyby się rozpadały dodać jeszcze bułki i panierować je w mące.
    Gołąbki lekko podsmażyć na patelni z obu stron.
    W dużym garnku zagotować wodę z kostką rosołową, wrzucić do niej gołąbki i gotować ok. 25-30 minut.

    Podawać z sosem pomidorowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Mięso Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować