Gołąbki bez mięsa

  • wyświetlono: 4706 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Nie tylko gołąbki z miesem są pyszne.

iziona

Składniki

20 dag kaszy jęczmiennej
10 dag suszonych grzybów
20 dag pieczarek
10 dag margaryny
1 cebula
4 jajka
1 główka białej kapusty

Sposób przygotowania przepisu:

Gołąbki bez mięsa

  • 1. Kapustę sparzyć zdejmując z niej liść po liściu i nożem ściąć z liści twardy główny nerw.
    Kaszę opłukać, zalać wodą 1 cm powyżej kaszy dodać łyżeczkę jarzynki i ugotować oraz wystudzić, jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Grzyby suszone namoczyć i ugotować, a po wystudzeniu skręcić przez maszynką, pieczarki pokroić w plasterki, a cebulę w kosteczkę i podsmażyć na margarynie. Zimną kaszę wymieszać z pieczarkami, cebulą oraz grzybami i jajkami, doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Na sparzonym liściu kapusty kłaść porcję farszu i zwijać gołąbki w dużym garnku ułożyć ciasno gołąbki i zalać je wodą osoloną do smaku i pod przykryciem gotować do miękkości kapusty.
    Gołąbki podawać z sosem grzybowym lub pieczarkowym, gołąbki zaraz po ugotowaniu sa pyszne, ale ja lubię je podsmażone na maśle.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchnia
 

Komentarze

Podobne przepisy

Gołąbki bez zawijania

Dodane przez: afrodyta

Gołąbki bez zawijania

Bardzo smaczne i pomysłowe danie...

Gołąbki bez zawijania

Dodane przez: Gregorhspeed

Gołąbki bez zawijania

Przepyszne gołąbki robi się w oka...

Gołąbki bez zawijania

Dodane przez: joanna30

Gołąbki bez zawijania

W smaku dorównują prawdziwym gołąbkom...

Oszukane gołąbki bez zawijania

Dodane przez: ilka_86

Oszukane gołąbki bez zawijania

Kiedy śląskie gospodynie nie mają...

Gołąbki bez zawijania

Dodane przez: Konto nieaktywne

Gołąbki bez zawijania

Pyszne gołąbki bez zawijania w...

gołąbki bez zawijania

Dodane przez: iwona2305

Gołąbki bez zawijania

Jest to danie bardzo szybki w przygotowaniu...