Gołąbki Ala Meksykańskie

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Gołąbki kto ich nie lubi, mielone w kapustce, w pysznym sosie pomidorowym, trochę się wahałam zrobić inaczej, a teraz będę zachęcać do zrobienia, bo są jeszcze lepsze niż zwyczajne.

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • • Główka kapusty
    • ½ kg mięsa mielonego
    • Cebula mała
    • Jajko
    • Papryka czerwona
    • 3 ogórki konserwowe
    • ½ torebki ryżu
    • 10 dag sera żółtego
    • marchew
    • Sól
    • Majeranek
    • Sos meksykański w słoiczku

Gołąbki ala meksykańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryż 1. 1. Kapustę obgotować, następnie oddzielić liście i usunąć głąby, ryż gotujemy w osolonej wodzie.
    2. Mięso przekładamy do miski, dodajemy pokrojoną drobno cebulę oraz ryż.
  • warzywa 2. 3. Wbijamy jajko oraz dodajemy pokrojoną drobno paprykę i ogórki.
  • marchew 3. 4. Wsypujemy majeranek, sól i starty na tarce o dużych oczach ser oraz marchew.
  • farsz 4. 5. Rozkładamy liść kapusty, na środek nakładamy farsz i zawijamy.
  • sos 5. 6. Układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy sosem i zapiekamy 50 minut w 180°C.
  • danie 6. 7. Gołąbki gotowe.
    8. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy