gołabki

  • wyświetlono: 156 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

uwielbiam je

natalia

Składniki

60 dag białej kapusty
60 dag mięsa mielonego
1 szklanka ryżu
1/2 szklanki kaszy manny
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
2 kostki rosołowe
przyprawy (sól, pieprz, zioła)
bułka tarta
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

gołabki

  • 1. Kapustę kroimy w drobną kostkę. W misce mieszamy pokrojoną kapustę, mięso mielone, surowy ryż i kaszę mannę. Doprawiamy do smaku. Z powstałej masy formujemy niewielkie podłużne klopsy, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor. Klopsy układamy w podłużnym naczyniu i zalewamy sosem - około 1-1,5 litra wody rozpuszczamy kostki rosołowe i koncentrat. Dusimy pod przykryciem około godziny, na małym ogniu. Klopsy można również umieścić w naczyniu żaroodpornym.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchnia

Komentarze

Podobne przepisy

gotowe :-)

Dodane przez: ziemkowamama

Gołabki z boczniakiem i pęczakiem

Gołąbki zawsze kojarzone są z mięsem....

image-04rsciq

Dodane przez: Sliczna6

Gołabki w liścich botwinki z ryżem i pieczarkami...

Trzeba się trochę narobić ale warto...

Gołąbki w czerwonej kapuście

Dodane przez: Świeca Urszula

Gołabki w czerwonej kapuście

Mój niedzielny obiad. Gołąbki smakują...

image-1c10e30

Dodane przez: sylwin03

Gołąbki

gołabki

Gołabki z kasza gryczana i warzywami

Dodane przez: kamila19851

Gołąbki z kaszą gryczaną i warzywami

Gołabki w wersji wegetariańskiej.

gołabki z sosem

Dodane przez: vika33

gołąbi z sosem pomidorowym

Gołabki z sosem pomidorowym

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE