GOŁĄBKI

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Tradycyjne w moim domu-takie najlepiej smakują:)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1 główka kapusty-1 kg,mięsa mielonego-2 woreczki ryżu-1 duża cebula-vegeta-sól-pieprz-olej-4 łyżki masła-2 szklanki gorącej wody:)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kpustę wydrążyć w środku i sparzyć gorącą wodą -oddzielając liście.W tym samym czasie ugotować ryż i przesmażyć na oleju pokrojoną cebulę w kostkę.Ostudzony ryż i cebulę wraz z olejem dodać do mięsa mielonego i dobrze wyrobić-doprawić solą i pieprzem do smaku.Zawijać farsz w liście i układać w brytfance wyłożonej folią aluminiową.Każdą warstwę gołąbków posypać vegetą i włożyć masło między nie masło -podlać gorącą wodą.Wierzch przykryć folią aluminiową i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 1 godzinę.Gotowe można jeść z ketchupem lub podsmażone na oleju:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować