Gofry z patelni

4.36 (214 ocen)

  • 30 min

Idealna potrawa w ramach słodkiego posiłku :)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    2 szklanki mleka
    2 jaja
    6 łyżek oleju
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka cukru
    szczypta soli
    dodatki (konfitury, śmietana, owoce)
Wystaw ocenę:

4.36 (214 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Gofry z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielić od jaj. Zmiksować je z mlekiem, mąką, proszkiem do pieczenia, olejem i solą na jednolitą masę.
  • 2. Białka z cukrem ubić na sztywno i wymieszać z ciastem.
  • 3. Piec na rozgrzanej patelni do osiągnięcia pożądanego koloru (ok. 2-3 minuty).
  • 4. Podawać z ulubionymi dodatkami np. śmietaną i konfiturą z czarnej porzeczki. Oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować