Gofry z owocami i bitą śmietaną

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kto oprze się chrupiącym gofrom??? Chyba każdy lubi ten przysmak najczęściej serwowany na słodko. U nas w domu króluje z owocami, bitą śmietaną, konfiturą, lub najprościej tylko poprószone cukrem pudrem.

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • O,5l Mleka
    1/3 szklanki Oleju
    3 jajka
    ½ szklanki cukru pudru
    1 łyżka Cukru waniliowego
    2,5 szklanki mąki
    ½ łyżeczki Proszku do pieczenia
    Szczypta soli
    Dodatki według uznania owoce/konfitura/ cukier puder/ bita śmietana
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Gofry z owocami i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gofry 1. Do naczynia wlewamy mleko olej dodajemy żółtka, miksujemy dodając szczyptę soli oraz mąkę z proszkiem do pieczenia.
    Następnie ubijamy białka na sztywną piane na koniec dodajemy cukier puder.
    Gotową pianę dodajemy do ciasta i delikatnie dokładnie wymieszać wszystkie składniki.
  • Gofry 2. Gofrownice rozgrzać na maksymalna temperaturę i wlewamy ciasto. W zależności od mocy gofrownicy uzależniony jest czas opieczenia na lekko złotawo/brązowy kolor.
    Gotowe gofry zawsze studzimy na kratce.
  • Gofry z cukrem pudrem 3. Dodatki według uznania owoce/konfitura/ cukier puder/ bita śmietana
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować