Gofry z masłem orzechowym

  • wyświetlono: 612 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Zapraszam na smaczne, lekko orzechowe gofry. Gofry wyszły chrupiące i ładnie przypieczone. Najlepiej smakują posypane cukrem pudrem lub z ulubionym dżemem oraz filiżanką herbaty. Idealne na śniadanie. Polecam

WIN_20170302_191418 (2)
  • 10 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

3 łyżki masła orzechowego
2 jajka
1 łyżka cukru
2 szkl mleka
2 szkl mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka oleju

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Gofry z masłem orzechowym

  • 1. Do miski wkładamy masło orzechowe i wbijamy jajka. Miksujemy. Następnie dodajemy cukier, mleko, mąkę, proszek do pieczenia i olej. Miksujemy razem, aż nie będzie grudek. Rozgrzewamy gofrownicę i wlewamy po 2 łyżki ciasta na 1 gofra. Smażymy na rumiano. Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

słodkie życieśniadaniegofrytania kuchniamasło orzechowe
 

Komentarze

Podobne przepisy

GOFRY SZPINAKOWE Z SERKIEM WIEJSKIM I ŁOSOSIEM

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

Gofry szpinakowe z serkiem wiejskim i łososiem

Oto wytrawna wersja gofrów... ze...

Gofry szpinakowe z łososiem

Dodane przez: joanna30

Gofry szpinakowe z łososiem

Gofry zwykle kojarzą mi się z deserem...

Szpinakowe gofry z jajkiem sadzonym

Dodane przez: Ewelina Marcin

Szpinakowe gofry z jajkiem sadzonym

Gofry z nutą szpinaku, podane z...

DSC_0471 - Kopia

Dodane przez: Anyzkowo

Gofry z ziemniaków

Chrupiące gofry na śniadanie !

Gofry.

Dodane przez: Słodko Słodka

Śniadaniowe Gofry z Twarogiem i Jabłkiem

Gofry te powstały pod mojego synka,śniadanie...

Goffry z twarogiem, kefirem i jabłuszkami

Dodane przez: Myszu

Gofry Z OPIEKACZA z twarogiem i kefirem...

Po powrocie z pracy i przeczytaniu...