Gofry z masłem orzechowym

4.47 (160 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne, lekko orzechowe gofry. Gofry wyszły chrupiące i ładnie przypieczone. Najlepiej smakują posypane cukrem pudrem lub z ulubionym dżemem oraz filiżanką herbaty. Idealne na śniadanie. Polecam

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 łyżki masła orzechowego
    2 jajka
    1 łyżka cukru
    2 szkl mleka
    2 szkl mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.47 (160 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry Śniadanie

Gofry z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wkładamy masło orzechowe i wbijamy jajka. Miksujemy. Następnie dodajemy cukier, mleko, mąkę, proszek do pieczenia i olej. Miksujemy razem, aż nie będzie grudek. Rozgrzewamy gofrownicę i wlewamy po 2 łyżki ciasta na 1 gofra. Smażymy na rumiano. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło orzechowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować