Gofry z masłem orzechowym

  • wyświetlono: 796 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Zapraszam na smaczne, lekko orzechowe gofry. Gofry wyszły chrupiące i ładnie przypieczone. Najlepiej smakują posypane cukrem pudrem lub z ulubionym dżemem oraz filiżanką herbaty. Idealne na śniadanie. Polecam

WIN_20170302_191418 (2)
  • 10 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

3 łyżki masła orzechowego
2 jajka
1 łyżka cukru
2 szkl mleka
2 szkl mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka oleju

Sposób przygotowania przepisu:

Gofry z masłem orzechowym

  • 1. Do miski wkładamy masło orzechowe i wbijamy jajka. Miksujemy. Następnie dodajemy cukier, mleko, mąkę, proszek do pieczenia i olej. Miksujemy razem, aż nie będzie grudek. Rozgrzewamy gofrownicę i wlewamy po 2 łyżki ciasta na 1 gofra. Smażymy na rumiano. Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

słodkie życieśniadaniegofrytania kuchniamasło orzechowe

Komentarze

Podobne przepisy

Marchewkowa owsianka

Dodane przez: eurydicegoesvegan

wegańska MARCHEWKOWA owsianka z imbirem,...

Wegańska, bardzo kremowa i rozgrzewająca...

Gofry z żółtym serem/serowe

Dodane przez: Di bloguje

Gofry z żółtym serem/serowe

Tym razem chciałabym przedstawić...

Gofry jogurtowe z rodzynkami

Dodane przez: kuchenny świat

Gofry jogurtowe z rodzynkami

Zapraszam na pyszne gofry jogurtowe...

Gofry szpinakowe z łososiem

Dodane przez: joanna30

Gofry szpinakowe z łososiem

Gofry zwykle kojarzą mi się z deserem...

Szpinakowe gofry z jajkiem sadzonym

Dodane przez: Ewelina Marcin

Szpinakowe gofry z jajkiem sadzonym

Gofry z nutą szpinaku, podane z...

Gofry marchewkowe z łososiem

Dodane przez: czarrna

Gofry marchewkowe z łososiem

Na śniadanie częstuję wytrawnymi...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE