Gofry z gotowanych ziemniaków

4.48 (165 ocen)

Chrupiące wytrawne gofry ziemniaczane, do ich zrobienia można wykorzystać ziemniaki z poprzedniego dnia.

Składniki:

  • 1 kg ugotowanych ziemniaków
    łyżka kwaśnej śmietany
    łyżka miękkiego masła
    3 jajka
    łyżeczka czarnuszki
    starta gałka muszkatołowa
    sól
    około szklanki mąki pszennej ilość zależy od ziemniaków
Wystaw ocenę:

4.48 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gofry z gotowanych ziemniaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki przepuszczamy przez praskę. Następnie mieszamy je ze śmietaną, masłem, jajkami i mąką. Doprawiamy do smaku przyprawami.
  • image-00wmwi6 2. Masę ziemniaczaną pieczemy partiami w gofrownicy na rumiany kolor.
  • 3. Gotowe gofry podajemy z ulubionym sosem. Ja podałam z żółtym serem, keczupem i duszonymi pieczarkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować