Gofry z bitą śmietaną i owocami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Nie znam nikogo, kto nie lubiłby gofrów. Czy wiecie, że bardzo łatwo zrobić je samemu? Wystarczy gofrownica i odrobina chęci ;)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • Ciasto:
    250 g mąki pszennej
    250 ml mleka
    łyżeczka proszku do pieczenia
    łyżka cukru
    szczypta soli
    łyżka oleju rzepakowego
    dwa jajka

    Bita śmietana - 30%
    Do posypania: owoce, cukier puder, starta czekolada, kakao, miód (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Gofry

Gofry z bitą śmietaną i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno. Jajka wymieszać mikserem z mąką, mlekiem, olejem, cukrem, solą i proszkiem do pieczenia. Do masy dodać ubite białka i delikatnie wymieszać. Nakładac chochlą na rozgrzaną gofrownicę i piec około 3 minut na lekko złoty kolor. Ostudzić, nałożyć bitą śmietanę, dodać ulubione owoce, posypać cukrem pudrem i ulubionymi dodatkami. Smecznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować